Somhegy, Bakonybél, 8427, Hungary

A pápai Kékfestő Múzeum

A pápai Kékfestő Múzeum 1962 augusztusában nyílt meg a nagyközönség előtt, és az egykori Kluge cég műhelyét és berendezéseit mutatja be, betekintést nyújtva a kékfestő mesterség rejtelmeibe.

 

A Múzeum megtekintése során a látogatókat visszakalauzoljuk a múltba, felfedve eme csodás, régi foglalkozás szépségeit és nehézségeit. A kékfestés munkafolyamatának minden állomását és a mai napig működőképes gépeket is bemutatjuk a több mint 200 éves gyárépületben.
Az egész évben nyitva tartó múzeumban három állandó kiállítás látható:

  • A Kluge család 200 éves története, a kékfestés technikai részének bemutatása.
  • Bódy Irén érdemes művész, akadémikus életmű-kiállítása.
  • Győry-gyűjtemény.

Ezek mellett évente több időszaki kiállítás is megrendezésre kerül.

Nyaranta színes programokkal várjuk a kedves látogatókat; minden évben csatlakozunk a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez. A Kézművesek Kertje programsorozatban más népi mesterségek is bemutatkoznak foglalkozások és vásár keretén belül.

Július és augusztus között több turnusban a gyerekeket (és az érdeklődő felnőtteket is) egy hetes kézműves táborral várjuk, ahol a kékfestés mellett megismerkedhetnek egyéb hagyományos mesterségekkel is.

Amennyiben szeretne értesűlni legújabb ajánlatainkról, akcióinkról adja meg email címét és iratkozzon fel hírlevelünkre.!
 

INFORMÁCIÓK

Érkezés: 15:00 - Távozás: 11:00

Bőséges reggeli

Ingyenes WiFi minden területen rendelkezésre áll

Ingyenes privát parkolás lehetséges a helyszínen

AJÁNDÉKOZZON PIHENÉST!

Lepje meg szeretteit, ismerőseit, kollégáit, vagy üzleti partnereit, egy Somhegyi Öreg Hársfák Major utalvánnyal!