Somhegy, Bakonybél, 8427, Hungary

Íme a legszebb bakonyi kirándulóhely

Csodaszép szurdok gázlóin át vezet az út a Bakonyban található Cuha-patak mentén. Ezt a gyönyörű kirándulóhelyet mindenképpen érdemes végigjárnotok akár már idén ősszel. A túra csöppet sem megerőltető.

 A Bakony egyik legcsodásabb kirándulóhelyét a Cuha-patak mentén találjátok. Az ámulatba ejtően szép szurdok meredek sziklafalai között csobog a bő vizű patak. Az igazi kalandot ígérő kiránduló utat többször keresztezik a műemlék jellegű kisvasút viaduktjai, alagútjai. Mindez már önmagában feledhetetlen élményt ígér a kirándulóknak.

A bakonyi kirándulóhely ősszel még káprázatosabb.
A túra hossza: 14 km
Időtartama: nagyjából 4 óra
Útvonala: Vinye vasútállomás – Cuha-szurdok – Porva-Csesznek vasútállomás – Kopasz-hegy – Üveghuta – Hódos-ér – a kiindulóhely, Vinye vasútállomás
A szurdokban található kirándulóhely ősszel még szebb, még színesebb. A bakonyi útvonalat a turistajelzések végig jól láthatóan jelzik, és útközben mindössze kisebb emelkedőre kell csak számítani a Kopasz-hegy irányában. Ugyanakkor a patakon többször is áthalad az útvonal, ezért vízhatlan túrabakancs nélkül erre az útra nem érdemes elindulnotok.

A kirándulás a Bakonyszentlászlótól öt kilométerre található Vinye vasútállomásáról indul. Eleinte a P, az S és a Z jelzést követve kis hídon áthaladva juthattok el a Cuha-patakhoz. Innentől a P jelzést követve gyorsan eljuttok az szurdok első gázlójához. Néhol köveken, máshol faágakon egyensúlyozva haladhattok tovább, de ne lepjen meg az sem, ha más lehetőség híján a patak medrében folytathatjátok az utat.

Káprázatos látványt nyújt ősszel a Bakony

 cuha volgy

A vasútvonal többször keresztezi a túra útvonalát, máshol pedig párhuzamosan mellette halad. A gyaloglás során gyönyörű viadukt és alagút mellett is elhaladhattok. A kirándulóhely ideális a fotózáshoz is, az érintetlen, gyönyörű őszi színekre ragyogó természet látványa mindenkit magával ragad. A Porva-Csesznek vasútállomás épületét elhagyva már az S+ jelzést érdemes követni.

Itt kezdődik a kirándulás legmegerőltetőbb szakasza. Most még nehéznek tűnhet, de miután felkaptattok a Kopasz-hegyre, rájöttök, ez valójában nem is volt olyan nagyon nehéz. A hegyet elhagyva egy rét bal oldalán halad tovább az ösvény, amelyen továbbhaladva a völgybe juthattok. Innen ismét a patak gázlóin vezet az út tovább. Végül a P+ jelzésű út vezet vissza a Bakonyszentlászló melletti indulási ponthoz.

A Cuha-patak mentén található a csodaszép bakonyi kirándulóhely. 

548489

Foglaljon szállást nálunk.

Amennyiben szeretne értesűlni legújabb ajánlatainkról, akcióinkról adja meg email címét és iratkozzon fel hírlevelünkre.!
 

INFORMÁCIÓK

Érkezés: 15:00 - Távozás: 11:00

Bőséges reggeli

Ingyenes WiFi minden területen rendelkezésre áll

Ingyenes privát parkolás lehetséges a helyszínen

AJÁNDÉKOZZON PIHENÉST!

Lepje meg szeretteit, ismerőseit, kollégáit, vagy üzleti partnereit, egy Somhegyi Öreg Hársfák Major utalvánnyal!